Cukiernik.ok-page-001tpszczelarzOK-page-001

CUKIERNIK, TECHNIK PSZCZELARZ

Ogłoszenia


Kierunki kształcenia

Czas trwania KKZ dla kwalifikacji RL.16

KKZ dla kwalifikacji RL.16 właściwej dla zawodu rolnik realizowany jest na podstawie modułowego programu nauczania.

Program KKZ obejmuje 475 godzin.

 

SEMESTR 1- rozpoczęcie zajęć 29.09.2017 - HARMONOGRAM ZAJĘĆ

WYKAZ SAL

 


 

Czas trwania KKZ dla kwalifikacji RL.03

KKZ dla kwalifikacji RL.03 właściwej dla zawodu rolnik realizowany jest na podstawie modułowego programu nauczania.

Program KKZ obejmuje 585 godzin.

 

SEMESTR 1- rozpoczęcie zajęć 29.09.2017- HARMONOGRAM ZAJĘĆ

WYKAZ SAL

 


 

Informujemy, że kurs nauki jazdy (teoria 30 godz. i nauka jazdy ciągnikiem rolniczym 20 godz.) realizowany jest w ramach programu nauczania i jest bezpłatny!

Uwaga!

Ososby, które chcą zdawać egzamin zewnętrzny na prawo jazdy kat. T muszą dostarczyć do skretariatu szkoły Profil Kandydata na Kierowcę. W innym przypadku nie będzie możliwe podejście do egzaminu w WORD.

Szczegółowych informacji udziela kierownik kształcenia praktycznego.

- technik leśnik

- technik agrobiznesu

- technik rolnik

- technik żywienia i usług

  gastronomicznych

- technik ekonomista

- technik ekonomista

- technik architektury krajobrazu

- technik obsługi turystycznej

- technik hotelarstwa

- technik pszczelarz nowość

- ogrodnik

- rolnik

- kucharz

- cukiernik nowość

- operator maszyn leśnych

DZIEŃ WARSZTATÓW I WYKŁADÓW OTWARTYCH PWSW W PRZEMYŚLU

pwsw 2017 01Uczniowie klasy II TŻ oraz II ZSZ k w ramach zajęć praktycznych uczestniczyli w warsztatach i wykładach zorganizowanych przez PWSW w Przemyślu. W piątek 24 listopada młodzież wysłuchała wykładów nauczycieli akademickich pt. „Mikrobiom. Twój sojusznik w utrzymaniu zdrowia” oraz „Aspekty prozdrowotne czekolady w świetle współczesnych badań”. Uczniowie wzięli czynny udział w warsztatach pt. „Reakcje charakterystyczne składników żywności”, „Warsztaty z historią kuchni polskiej”.

W ramach ćwiczeń uczniowie piekli chleb, pierniczki, wykonali chatkę z piernika, sporządzili zupę oraz placki z dyni. Obserwowali pod mikroskopem kolonie bakterii fermentacji mlekowej  wyizolowane z jogurtu naturalnego oraz z kefiru. Badali świeżość oraz pH mleka, zawartość skrobi w śmietanie. Uczniowie mieli okazję zbadać swoje zmysły smaku pod kątem daltonizmu smakowego w profesjonalnej pracowni oceny sensorycznej. Zajęcia były bardzo intensywne oraz interesujące. Kilkoro uczniów zdobyło nagrody w ramach quizów i konkursów zorganizowanych przez PWSW. Wzbogaceni o nową wiedzę i doświadczenia wróciliśmy późnym wieczorem do domów.  

pwsw 2017 02pwsw 2017 03

pwsw 2017 04pwsw 2017 05pwsw 2017 06pwsw 2017 07

Panel logowania

online

Obecnie na stronie:

  • 2 Gości

Zespół Szkół w Oleszycach

ul. Zielona 1a
37 - 630 Oleszyce
email: zs@eoleszyce.pl
tel. 16 63 15 055 

  mob. 605 15 38 92 
fax. 16 63 15 055