Cukiernik.ok-page-001tpszczelarzOK-page-001

CUKIERNIK, TECHNIK PSZCZELARZ

Ogłoszenia


Kierunki kształcenia

Czas trwania KKZ dla kwalifikacji RL.16

KKZ dla kwalifikacji RL.16 właściwej dla zawodu rolnik realizowany jest na podstawie modułowego programu nauczania.

Program KKZ obejmuje 475 godzin.

 

SEMESTR 1- rozpoczęcie zajęć 29.09.2017 - HARMONOGRAM ZAJĘĆ

WYKAZ SAL

 


 

Czas trwania KKZ dla kwalifikacji RL.03

KKZ dla kwalifikacji RL.03 właściwej dla zawodu rolnik realizowany jest na podstawie modułowego programu nauczania.

Program KKZ obejmuje 585 godzin.

 

SEMESTR 1- rozpoczęcie zajęć 29.09.2017- HARMONOGRAM ZAJĘĆ

WYKAZ SAL

 


 

Informujemy, że kurs nauki jazdy (teoria 30 godz. i nauka jazdy ciągnikiem rolniczym 20 godz.) realizowany jest w ramach programu nauczania i jest bezpłatny!

Uwaga!

Ososby, które chcą zdawać egzamin zewnętrzny na prawo jazdy kat. T muszą dostarczyć do skretariatu szkoły Profil Kandydata na Kierowcę. W innym przypadku nie będzie możliwe podejście do egzaminu w WORD.

Szczegółowych informacji udziela kierownik kształcenia praktycznego.

- technik leśnik

- technik agrobiznesu

- technik rolnik

- technik żywienia i usług

  gastronomicznych

- technik ekonomista

- technik ekonomista

- technik architektury krajobrazu

- technik obsługi turystycznej

- technik hotelarstwa

- technik pszczelarz nowość

- ogrodnik

- rolnik

- kucharz

- cukiernik nowość

- operator maszyn leśnych

4. edycja konkursu nominowanego do Pucharu Polski „Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro” w Narolu

galicyjskie smaki 078 lipca w Narolu w ramach Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza – Narol 2017 odbyła się 4. edycja konkursu kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Celem konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego oraz promocji polskiej wsi w kraju. W skład Kapituły Konkursowej weszli: Jarosław Uściński, Zbigniew Szeląg, Wiesław Ambros, Hieronim Błażejak, Krzysztof Gawlik, Thierry Ayel, Piotr Sabala. Konkurs poprowadzą Krzysztof Gawlik i Michał Bałazy.

Uczestnicy konkursu musieli użyć lokalnych produktów do przygotowania dania głównego: pstrąga (roztoczańskiego), oleju rzepakowego (świąteczny roztoczański). Natomiast do przygotowania deseru: truskawki (odmiany Senga Sengana), sera wiejskiego typu ricotta (zwykła), naturalnego miódu wielokwiatowego.
Nasi uczniowie w składzie: Martyna Kaźnica, Iwona Krzyszkowska, Aleksandra Skoczyńska, Karolina Ciepla, Kamila Kalińska, Barbara Ozimek, Julia Popek oraz zaprzyjaźniony Konrad Rżany jako wolontariusze dbali o sprawny przebieg konkursu w części serwisowej. Mieli możliwość uczestniczenie w warsztatach gastronomicznych prowadzonych m.in. przez panią Grażynę Uścińską oraz członków kapituły konkursowej.
Z powierzonych zadań wywiązali się fantastycznie, zdobywając uznanie organizatorów i członków jury.

galicyjskie smaki 01galicyjskie smaki 02galicyjskie smaki 03

galicyjskie smaki 04galicyjskie smaki 05

galicyjskie smaki 06

galicyjskie smaki 201galicyjskie smaki 202galicyjskie smaki 203galicyjskie smaki 204

galicyjskie smaki 205galicyjskie smaki 206galicyjskie smaki 207galicyjskie smaki 208

galicyjskie smaki 209galicyjskie smaki 210galicyjskie smaki 211

Panel logowania

online

Obecnie na stronie:

  • 3 Gości

Zespół Szkół w Oleszycach

ul. Zielona 1a
37 - 630 Oleszyce
email: zs@eoleszyce.pl
tel. 16 63 15 055 

  mob. 605 15 38 92 
fax. 16 63 15 055