Cukiernik.ok-page-001tpszczelarzOK-page-001

CUKIERNIK, TECHNIK PSZCZELARZ

Ogłoszenia


Kierunki kształcenia

- technik leśnik

- technik agrobiznesu

- technik rolnik

- technik żywienia i usług

  gastronomicznych

- technik ekonomista

- technik ekonomista

- technik architektury krajobrazu

- technik obsługi turystycznej

- technik hotelarstwa

- technik pszczelarz nowość

- ogrodnik

- rolnik

- kucharz

- cukiernik nowość

- operator maszyn leśnych

Zasoby

W naszej bibliotece znajduje się wiele interesujących książek. Nasz księgozbiór liczy  ok. 16 000  woluminów.  Wydzielony jest księgozbiór podręczny zawierający encyklopedie ogólne  i przedmiotowe, różnorodne słowniki do języka polskiego i języków obcych  itp. Mamy też bogaty wybór czasopism, a między innymi:  Cogito, Moje Gotowanie , Hotelarz, Las Polski, Łowiec Polski, Rynek Turystyczny, Rolniczy Przegląd Techniczny, Nowoczesna Uprawa Roślin.

 

 

Zbiory w bibliotece szkolnej zostały sklasyfikowane według Uniwersalnej Klasyfikacji Dziesiętnej (UKD). Do dyspozycji czytelników są dostępne 2 katalogi:

Alfabetyczny                                Rzeczowy

Poszukiwania wiedzy czytelnicy mogą poszerzyć poprzez dostęp do baz danych w sieci Internet. Dostępny jest katalog linków do strony WWW w Intenecie na stronie WWW biblioteki szkolnej. Biblioteka posiada program Biblioteka Szkolna MOL, który obecnie używa ok 1300 bibliotek w Polsce tworząc największą w kraju sieć bibliotek posiadających jednolite oprogramowanie, co daje możliwość wymiany informacji bibliograficznej między nimi. Dzięki komputeryzacji biblioteki powstaje możliwość szybkiego wyszukiwania informacji bibliograficznej przez czytelnika. Program Biblioteka Szkolna MOL został w całości zaprojektowany pod kątem specyficznych potrzeb bibliotek szkolnych i wpisany przez MEN do zestawu zalecanych środków dydaktycznych.


Panel logowania

online

Obecnie na stronie:

  • 2 Gości

Zespół Szkół w Oleszycach

ul. Zielona 1a
37 - 630 Oleszyce
email: zs@eoleszyce.pl
tel. 16 63 15 055 

  mob. 605 15 38 92 
fax. 16 63 15 055