Cukiernik.ok-page-001tpszczelarzOK-page-001

CUKIERNIK, TECHNIK PSZCZELARZ

Ogłoszenia


Kierunki kształcenia

- technik leśnik

- technik agrobiznesu

- technik rolnik

- technik żywienia i usług

  gastronomicznych

- technik ekonomista

- technik ekonomista

- technik architektury krajobrazu

- technik obsługi turystycznej

- technik hotelarstwa

- technik pszczelarz nowość

- ogrodnik

- rolnik

- kucharz

- cukiernik nowość

- operator maszyn leśnych

Kierunki kształcenia

Technik żywienia i usług gastronomicznych 343404

Kształcąc się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych bedziesz przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1) oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;

2) sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;

3) planowania i oceny żywienia;

4) organizowania produkcji gastronomicznej;

5) planowania i realizacji usług gastronomicznych.

Uzyskasz 2 kwalifikacje w zawodzie: 
T-6. Sporządzanie potraw i napojów
T-15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Po ukończeniu szkoły bedziesz mógł podjąć pracę w zakładach gastronomicznych: restauracjach, barach, kawiarniach, stołówkach, domach opieki, sanatoriach itp. oraz prowadzić własną działalność gospodarczą. Zdając maturę możesz kontynuować naukę na studiach wyższych.



Panel logowania

online

Obecnie na stronie:

  • 1 Gość

Zespół Szkół w Oleszycach

ul. Zielona 1a
37 - 630 Oleszyce
email: zs@eoleszyce.pl
tel. 16 63 15 055 

  mob. 605 15 38 92 
fax. 16 63 15 055